Onderzoek Commissie Wetenschappelijk Onderzoek LV POH-GGZ in samenwerking met het Trimbos Instituut

Onderzoek Commissie Wetenschappelijk Onderzoek LV POH-GGZ in samenwerking met het Trimbos Instituut:  

Succesfactoren in de organisatie en uitvoering van preventie van psychische stoornissen door de POH-GGZ in de huisartsenpraktijk.

Gedetacheerde POH-GGZ: Ook meedoen aan ons eigen onderzoek!

In bijna alle huisartsenpraktijken is inmiddels een POH-GGZ werkzaam. Weinig is echter nog bekend over de effectiviteit en doelmatigheid van de hulp die de POH-GGZ biedt, en of verschillen tussen praktijken in hoe de functie is georganiseerd hierbij een rol spelen. De LV POH-GGZ en het Trimbos-instituut gaan daarom onderzoeken hoe de functie POH-GGZ het beste georganiseerd en uitgevoerd kan worden. Zodat patiënten en hulpverleners tevreden zijn, en de hulpverlening door de POH-GGZ effectief is, tegen aanvaardbare kosten.

Het onderzoek gaat landelijk plaatsvinden en loopt van januari 2017 tot en met december 2018. In totaal zullen 50 koppels POH-GGZ-huisarts deelnemen. Om een goed beeld te krijgen van ‘de’ POH-GGZ is het belangrijk dat alle soorten dienstverbanden vertegenwoordigd zijn in het onderzoek. Inmiddels zijn er voldoende ZZP-ers en POH’s-GGZ in loondienst geworven voor het onderzoek. Aan het completeren van de groep met POH’s-GGZ gedetacheerd vanuit een GGZ-instelling of een zorggroep wordt momenteel nog gewerkt.

Mail om mee te doen of voor meer informatie.

Via de website van de LV POH GGZ zullen jullie op de hoogte worden gehouden over dit langlopende onderzoek.

 

 

Social Media

facebook-3-64linkedin-3-64

twitter-64youtube-64

Contact

Landelijke Vereniging POH-GGZ
Postbus 39
8600 AA Sneek

Lid worden?

Wilt u lid worden van de Landelijke Vereniging POH-GGZ? Klik dan hier om u aan te melden.