POH’s GGZ gezocht voor begeleiding van internetbehandeling tegen depressie

Biedt begeleide internetbehandeling een alternatief voor de reguliere zorg in de huisartsenpraktijk bij depressie of somberheidsklachten? Dat is wat we willen onderzoeken in het Blending onderzoek.

Wat houdt de begeleide internetbehandeling in?
De internetbehandeling “Doe en Voel” is een specifieke vorm van e-health waarbij de online behandeling wordt gecombineerd met persoonlijk contact met de POH-GGZ. Dit is beter bekend onder de naam ‘blended care’. De patiënt volgt thuis acht lessen via een beveiligd platform. Deze lessen bestaan uit psycho-educatieve teksten, videofragmenten, vragenlijsten, oefeningen en persoonlijke feedback, gebaseerd op gedragsactivatie. Daarnaast wordt de patiënt naar behoefte begeleid door zijn eigen POH-GGZ.

Wat houdt deelname als POH-GGZ aan het Blending onderzoek in?
Om de effectiviteit van deze begeleide internetbehandeling te onderzoeken, zijn we op zoek naar enthousiaste POH’s GGZ die bereid zijn patiënten uit hun eigen huisartsenpraktijk te begeleiden bij “Doe en Voel”.

  • Voorafgaande training van POH-GGZ

Tijdens een training die u van ons ontvangt, leggen we u de werking van het internetprogramma Doe en Voel uit en gaan we in op hoe stemming samenhangt met gedrag. In deze training maakt u kennis met de benodigde vaardigheden voor het begeleiden van patiënten tijdens de ‘blended care’ behandeling. Na afronding bezit u de benodigde kennis en praktische vaardigheden om deze ‘blended care’ behandeling toe te passen.

  • Voorlichting patiënten

Na de training verwachten wij van u dat u de patiënten met depressie of somberheidsklachten in uw praktijk, voorlicht over eventuele deelname aan het onderzoek.

  • Begeleiding tijdens behandelingBlending Wanneer een patiënt meedoet, zal u hem of haar begeleiden tijdens de behandeling.

Interesse?
Zoek contact met ons op via:

Telefoon: 06 18 06 54 73
E-mail:
Website: www.blending.umcg.nl      

UMCG

 

Social Media

facebook-3-64linkedin-3-64

twitter-64youtube-64

Contact

Landelijke Vereniging POH-GGZ
Postbus 39
8600 AA Sneek

Lid worden?

Wilt u lid worden van de Landelijke Vereniging POH-GGZ? Klik dan hier om u aan te melden.