Goed bezocht en verbindend symposium

Goed bezocht en verbindend symposium

Op 14 november j.l . was het zover; het eerste symposium voor POH's-GGZ. Een prachtige opkomst met ruim 125 bezoekers in de Kapel van GGNet in Apeldoorn.

Jan Seeleman gaf in zijn openingsspeech aan dat in deze onzekere tijd van bezuinigingen op allerlei maatschappelijke niveaus wordt overlegd, afgestemd en ontwikkeld. Niet in de laatste plaats met betrekking tot onze functie. Er is veel in beweging en dat vraagt ook om een geluid van onze kant. Hierop besprak Leonore Nicolaï het belang van onze Vereniging en dat we vanuit de verbinding met elkaar een stem kunnen laten horen. Waarbij onze cliënten, maar ook de werker in het veld centraal komen te staan in de discussie.

Het nieuwe logo van de Vereniging werd gepresenteerd door Esther Kersbergen. Het filmpje is nog te bekijken. Fanny Schilderinck raakte met haar voordracht de diepte van ons werk; we zijn in wezen allemaal kwetsbaar. Als we vanuit dat punt verbinding met onze cliënten kunnen maken, kan hulpverlening verder doorwerken. Martin Beeres, vanuit de Kaderhuisartsen GGZ (PsyHAG), vertelde met een Prezi hoe de rol van de POH-GGZ er in 2014 uit gaat zien. Interessant was hierin te ontdekken dat de huisartsenpraktijk zo'n andere cultuur kent dan de instellingen waar veel collega's in de GGZ gewerkt hebben. Dat betekent samen met de huisarts zoeken naar een nieuwe modus.

De workshops hadden allen zo hun eigen invulling rondom het thema 'Verbinden'. Hieronder staan de links naar enkele van de getoonde PowerPoint presentaties:

Programma symposium (PowerPoint)

Workshop 'Verbinding tussen lichaam en geest' (PowerPoint)

Workshop 'Verbinding met dat wat onbesproken blijft' (PDF)

Workshop 'Verbinding tussen leven en dood' (PowerPoint)

Workshop 'Verbinden is samenwerken' (PowerPoint)

Workshop 'Verbinden tussen (psychische) gezondheid(szorg) en arbeid' (Worddocument)

In het middagprogramma was er een interactieve uitwisseling met de leden over de speerpunten die het bestuur mee kan nemen in het opkomen voor de belangen van de POH-GGZ en de verdere ontwikkeling van de functie. Leden ontvangen hierover een verslag. Voor de onderlinge verbinding en ontmoeting was volop tijd ingeruimd en daarvan genoten de meeste collega's zichtbaar.

We kijken met dankbaarheid en een warm gevoel terug op deze dag.

 

Social Media

facebook-3-64linkedin-3-64

twitter-64youtube-64

Contact

Landelijke Vereniging POH-GGZ
Postbus 39
8600 AA Sneek

Lid worden?

Wilt u lid worden van de Landelijke Vereniging POH-GGZ? Klik dan hier om u aan te melden.