POH-GGZ

Ochtendmasterclass “KOPP – kinderen” 16 sept 2021

Terug naar agenda overzicht
Ochtendmasterclass “KOPP – kinderen” op donderdag 16 september
Handelen in het belang van ouder en kind

Online ochtendmasterclass - speciaal voor professionals die werken met patiënten of cliënten met psychische problemen of verslavingsproblematiek die tevens kinderen hebben.
 
 In Nederland zijn er 577.000 kinderen met ouders met een psychische stoornis of verslavingsproblematiek. Kinderen van Ouders met Psychische Problemen (KOPP) of Kinderen van Ouders met een Verslaving (KOV) hebben een verhoogde kans om zelf ook een psychische stoornis of verslavingsproblematiek te ontwikkelen.
 
 In uw praktijk behandelt u regelmatig patiënten voor hun problemen, maar naast patiënt zijn zij ook ouder en hebben een gezin. Hoe kunt u als behandelaar van deze ouder ook het kind en het gezin ondersteunen en handvatten bieden? Hoe gaat u het gesprek aan met uw patiënt over het kind? En wat kunt u als zorgprofessional betekenen voor deze kinderen?

Gz-psycholoog Esther Mesman, preventiewerker Maryleen Sorée en coördinator familiebeleid Paulien Coops delen praktische tips en handvatten die u kunt inzetten om KOPP-kinderen (van uw patiënt) te ondersteunen.
 
Er zijn 3 accreditatiepunten toegekend door LV POH-GGZ.
 
Datum: donderdagochtend 16 september
Locatie: Online via livestream
 
Voor meer informatie: https://bit.ly/3fPRz7i
 
Graag tot ziens!