POH-GGZ

Online seminar met Steven Pont: hoe stimuleer je mentale weerbaarheid bij jongeren?

Terug naar agenda overzicht
Meer kinderen en jongeren blijken psychische problemen te hebben sinds de coronapandemie. Nu de samenleving stap voor stap weer opstart, komen ook de verplichtingen terug. We zijn minder thuis en problemen worden meer zichtbaar voor de buitenwereld. In ons seminar staat het stimuleren van de mentale weerbaarheid en het omgaan met tegenslag bij jongeren centraal. Je krijgt praktische handvatten om hen na tegenslag te ondersteunen en hun mentale weerbaarheid te stimuleren. Zo komen ze terug in hun kracht zodat ze ruimte hebben om de zo nodige ontwikkeling te kunnen doormaken. 

Welke rol hebben structuur en veiligheid eigenlijk en wat als deze wegvallen? Steven Pont vertelt wat nodig is van ons als professionals om dat weer te herstellen. Mitchel Tiber, expert op het gebied van herstel, geeft je handvatten hoe we jongeren kunnen ondersteunen en zorgen dat ze hun eigen regie in handen hebben, weer perspectief krijgen en met deze veranderingen constructief kunnen omgaan. Evelien van der Meer leert je meer over de werking van het puberbrein, emotieregulatie en de invloed van stress. Ze gaat in op vragen als: ‘Hoe bereik je jongeren nu echt?’ en ‘Welke vragen kunnen je stellen zonder oordelen of meningen?’. Ook is er aandacht voor het omgaan met verlies. We moeten jongeren helpen te ontwikkelen in het nieuwe normaal.  

Dit online seminar is speciaal voor alle professionals die werken met kinderen en jongeren in de leeftijd van 12-23 jaar. Accreditatie is er o.a. bij Landelijke Vereniging POH-GGZ (4 uur). Datum: donderdagmiddag 9 december 12.15 – 17.00 uur

Nu tijdelijk met € 25 herfstkorting, gebruik de code HERFSTC2110. Geldig t/m 21 november. 

Link: https://bit.ly/3q5ZdkR