Basistraining Focusing april/mei 2023

Basistraining Focusing april/mei 2023

De kunst en de kracht van innerlijk luisteren
In deze 2-daagse training ontdek je hoe je focusing inzet om je cliënten te ondersteunen in hun omgang met gevoelens en de waardevolle informatie die daaruit kan komen. Met als resultaat dat gevoelens zich op natuurlijke wijze kunnen ontwikkelen en kunnen leiden tot concrete verandering in voelen, denken en doen.

Focusing is een methodiek die handvatten biedt om een effectieve relatie te ontwikkelen met gevoelens, ervaringen en innerlijke wijsheid. Vaardigheden die essentieel zijn in ieder proces van persoonlijke ontwikkeling. Focusing kan ingezet kan worden in combinatie met andere benaderingswijzen, specifiek binnen ACT is het een tool die goed aansluit. In de beroepspraktijk van de POH GGZ is het een methodiek die effectief en eenvoudig toepasbaar is. Focusing is een evidence-based werkwijze die oorspronkelijk ontwikkeld is door Eugene Gendlin.

Inhoud van de training
• Informatie over de methodiek en de sleutelbegrippen
• Inzicht in het proces door observatie van voorbeeldsessies
• Ervaring opdoen met het focusproces bij jezelf
• Ontwikkelen van basisvaardigheden in het begeleiden bij focusing
• Tussen de bijeenkomsten krijg je een syllabus als leeswerk en opdrachten om voor jezelf, en met cliënten te oefenen.
• Maximaal 12 deelnemers, dus ruimte voor feedback en vragen.

Leerresultaat
Aan het eind van deze training heb je kennis en handvatten over de basis van Focusing. Je hebt zelf ervaren hoe de methodiek werkt als focusser en als begeleider. Je hebt handvatten om met de basisaspecten te oefenen en in te passen als tool in je huidige beroepspraktijk. Mogelijk heb je ervaren dat focussen voor jou als professional waarde heeft voor je eigen attitude. Dan heb je nu handvatten om hier mee aan de slag te gaan.

Trainer
De training wordt gegeven door Mirjam van den Anker van Balans in Werk en Leven. Zij heeft 7 jaar als POH GGZ gewerkt waarbij Focusing onderdeel van haar werkwijze was. Daarnaast is zij focusbegeleider, psychosociaal therapeut en coach.

Accreditatie
Er zijn 17 accreditatiepunten toegekend, waarvan 4 uur zelfstudie

Praktisch 
De trainingen wordt gegeven op 5 april en 12 mei in Culemborg. Kosten: 470,- incl. BTW en lunch Meer informatie: www.balansinwerkenleven.nl/info/basistraining-focusing info@balansinwerkenleven.nl 06 38038329  

Meer nascholingen