Samen komen we op voor de belangen van ons waardevolle vak

De Landelijke Vereniging POH-GGZ behartigt de belangen van alle POH’s-GGZ in Nederland. Hierbij maken wij geen onderscheid of u in loondienst of als gedetacheerde of als ZZP'er werkzaam bent. Wij vinden het van groot belang dat wij ons met elkaar verenigen om in de verbinding met elkaar de kwaliteit van de POH-GGZ te waarborgen.

Lid worden
POH-GGZ Client Huisarts Cloud
Waarom POH GGZ
Bekijk de video

Agenda

Bekijk aankomende verenigingsactiviteiten in onze agenda.

Profiteer van voordelen als lid van POH-GGZ

Wanneer je lid bent bij De Landelijke Vereniging kan je profiteren van vele voordelen. Meer weten? Lees hieronder verder.

webinars
Maandelijkse webinars

Elke maand verzorgt de vereniging een gratis nascholing met een actueel onderwerp en een interessante spreker. Hier kan je gemakkelijk je accreditatiepunten kan halen.

Opleidingen en nascholingen
Een eigen ledenomgeving

Je krijgt als je lid bent een eigen ledenomgeving met handige informatie. Ook zijn er intervisiegroepen voor informatie uitwisseling in je regio.

Onderzoek
Onderzoek

De LV POH-GGZ vindt het belangrijk dat er wetenschappelijk onderzoek wordt uitgevoerd binnen de wereld van de POH-GGZ. Het bestuur heeft daartoe de Commissie Wetenschappelijk Onderzoek (CWO) aangesteld. De CWO bestaat uit deskundige POH's-GGZ die ervaren zijn in het uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek. Je kan voor vragen/advies over wetenschappelijk onderzoek terecht bij de commissie.

Accreditatiebeheer
Nieuwsbrieven

Je wordt structureel via onze nieuwsbrief op de hoogte gehouden van allerlei actuele zaken uit je vakgebied. Zo ben je altijd up-to-date binnen jouw vakgebied!

Leden aan het woord

Bij de landelijke vereniging denk ik met name aan 3 steekwoorden: doorzetten, ontwikkelen en cultuur. Toen ik lid werd bij de LV POH GGZ vielen mij een paar dingen op: de sfeer die er heerste en de snelheid/duur van ontwikkelingen en professionalisering. Mijn persoonlijk startpunt was snel helder: ik wil een positieve bijdrage leveren aan de vereniging, deze mooie functie en zover ik kan ook naar mijn collega POH GGZ in het land. Dit doe ik door naast mijn functie als POH GGZ als GGZ consulent in 2 regio’s te werken, de functie door te ontwikkelen en actief te zijn binnen de vereniging. Alles met veel plezier!

Heleen Dijksterhuis POH GGZ en GGZ consulent

Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u een aantal vaak gestelde vragen. Rond de functie POH-GGZ is op dit moment nog veel in ontwikkeling, niet alles ligt vast. Mochten er onduidelijkheden zijn, dan kunt u zich ook altijd wenden tot een ROS, de Regionale Ondersteuning Structuur, in uw regio en informeren naar de (regionale) stand van zaken.

Publicaties over onderzoek van de CWO naar de POH-GGZ, o.a. op basis van de Ledenpeilingen, vind je hier.

Kerncijfers en ander onderzoek over de POH-GGZ vind je o.a. op de volgende websites:
www.nivel.nl
www.nza.nl
www.trimbos.nl
www.vektis.nl 

Zeker, je vind hem hier.

Alle veelgestelde vragen