Nu ook beschikbaar voor POH-GGZ. Leer de FLASH 2.0 in 1 dag. FLASH 2.0: een nieuwe, krachtige techniek voor de behandeling van angst en trauma
De Flash 2.0 is een krachtige methode om herinneringen te desensitiseren. Het bijzondere aan de Flash is de eenvoud, de snelheid en de bijzondere effecten. De methode kan breed worden toegepast voor het behandelen van posttraumatische stressstoornis, angst of bijvoorbeeld complexe rouw, waarbij deze gericht kan worden op een herinnering of op een flashforward. Een recente, gecontroleerde studie bij mensen met nare herinneringen geeft aanleiding om te veronderstellen dat, qua effectiviteit, de interventie niet onderdoet voor EMDR-therapie, maar wel door participanten als veel prettiger wordt beoordeeld. Dit is vanwege het feit dat met de Flash voornamelijk krachtige, positieve herinneringen worden geactiveerd, en dus weinig negatief materiaal aan de orde komt. Dit maakt dat de Flash vooral geschikt lijkt voor patiënten met ernstige emotieregulatie-problemen, of personen waarbij andere therapieën nauwelijks effect hebben gesorteerd. In deze workshop leert u door casuïstiek, videomateriaal en oefeningen deze techniek toepassen in uw praktijk. De originele FLASH training voor psychologen is aangepast zodat een bredere inbedding van trauma- en traumabehandelingen wordt gegeven en er ook aandacht wordt geschonken aan het maken van een goede casusconceptualisatie. Na deze dag kunt u zelf aan de slag met de Flash!
Voor meer informatie:
https://www.ett-institute.com/courses/flash-2.0-voor-poh-ggz/
De cursus wordt gegeven door dr. Suzy Matthijssen, klinisch psycholoog en psychotherapeut. Ze is hoofd van het Altrecht Academisch Angstcentrum, hoofd van een intensief traumabehandelingsprogramma en directeur van Enhancing Trauma Treatment - Institute. Ze is supervisor VGCt en EMDR Europe Supervisor. Suzy is gepromoveerd op het gebied van verbeteringen in traumabehandelingen en geeft al jaren trainingen in EMDR 2.0, (intensieve) PTSS behandelingen, angststoornissen en doet onderzoek en publiceert over verbeteringen op het gebied van angst-, dwang- en traumagerelateerde problematiek.