POH-GGZ

Nieuwsbericht LHV - Kabinet kondigt bonus voor zorgpersoneel aan

Terug naar nieuws overzicht
Nieuwsbericht LHV - Kabinet kondigt bonus voor zorgpersoneel aan

"Op donderdag 25 juni heeft minister De Jonge (VWS) naar buiten gebracht dat er een bonusregeling komt voor professionals die in de zorg en ondersteuning werken en die zich in de coronatijd hebben ingezet voor patiënten en cliënten en direct of indirect de effecten van corona hebben ondervonden. Dit geldt dus ook voor de huisartsenzorg.
De focus van de regeling ligt op verpleegkundigen, verzorgenden, helpenden en het ondersteunend personeel. Het gaat om de inzet in de periode van 1 maart tot 1 september. De precieze werkwijze moet nog worden uitgewerkt door het ministerie. Wat al wel bekend is gemaakt, is dat het gaat om een nettobedrag van 1000 euro en dat werkgevers in de zorg een aanvraag kunnen doen voor het deel van hun personeel dat tot deze groep behoren.

Veel huisartsenpraktijken, zorggroepen en huisartsenposten hebben de impact van de corona-uitbraak stevig gevoeld. Er is veel zorg geleverd aan (verdachte) coronapatiënten en inzet gepleegd voor het goed organiseren van de covid-zorg en aan het veilig maken van de zorgverlening voor alle patiënten. De werkgevers in de huisartsenzorg kunnen straks ook voor het personeel dat bij hen een uitzonderlijke prestatie in coronatijd heeft geleverd een aanvraag indienen.

Verdere uitwerking volgt deze zomer
De minister stelt in een brief aan de Tweede Kamer(externe link) dat de bonusregeling in de zomermaanden wordt opgesteld. De Jonge: “Op het moment dat de bonusregeling in werking is getreden, kunnen zorginstellingen een aanvraag indienen voor hun werknemers en zzp-ers die de afgelopen tijd een uitzonderlijke prestatie hebben geleverd in de bestrijding en het opvangen van de corona-pandemie. Mijn streven is om uiterlijk 1 oktober 2020 het loket voor het indienen van de aanvragen te openen.”

Als LHV en InEen houden we u op de hoogte over de voortgang op deze regeling."

Bron: https://www.lhv.nl/actueel/nieuws/kabinet-kondigt-bonus-voor-zorgpersoneel-aan