Evidence Based Behandelen van Depressie

Datum: 28 september 2023
Tijd: 16:00 uur
ICS:

In dit webinar staan we stil bij de signalen die kunnen wijzen op de aanwezigheid van een depressieve stoornis bij een patiënt. We bespreken wat de multidisciplinaire richtlijn aanbeveelt en wat de (nieuwe) ontwikkelingen in de behandeling zijn. We gaan in op welke hulp eventueel in de huisartsenpraktijk geboden kan worden en staan stil bij wanneer de POH-GGZ beter kan verwijzen en waarheen zij dan kan verwijzen. We reiken informatiebronnen aan voor eigen gebruik en die eventueel met de patiënt gedeeld kunnen worden.

Spreker: Prof. dr. Claudi Bockting is hoogleraar Klinische psychologie in de psychiatrie aan de Universiteit van Amsterdam en daarnaast directeur van het Centre for Urban Mental Health. Zij ontwikkelt en onderzoekt interventies ter preventie en behandeling van veelvoorkomende psychische aandoeningen, zoals depressie en angststoornissen.

Gespreksleider: Kawa al Ali is kinder- en jeugdpsycholoog en voorzitter van de Landelijke Vereniging POH-GGZ.

Dit webinar is geaccrediteerd door het Kwaliteitsregister POH-GGZ voor 2 punten.

Na een succesvolle reeks in 2022, biedt de Koepel voor Effectieve Psychologische Behandelingen in 2023 een nieuwe serie van drie interactieve webinars aan over evidence based behandelen in de GGZ. De webinars zijn alleen toegankelijk voor de leden van de Landelijke Vereniging POH-GGZ.

Elk webinar wordt georganiseerd door één van de drie verenigingen in de Koepel: de VSt, de VEN en de VGCt. Met deze webinars willen de drie verenigingen hun kennis delen en met POH's-GGZ in gesprek gaan over:

  • Webinar 1: Evidence based behandelen van depressie: op donderdag 28 september van 16.00 tot uiterlijk 17.30 uur

  • Webinar 2: Evidence based behandelen van verslaving: datum volgt

  • Webinar 3: Evidence based behandelen van rouw: datum volgt