Webinar 16 september 'Evidence based behandelen van PTSS'

Datum: 16 september 2022
Tijd: 12:00 uur
ICS:
In samenwerking met De Koepel voor Effectieve Psychologische Behandelingen bieden wij in 2022 een serie aan van drie interactieve webinars over evidence based behandelen in de GGZ. Elk webinar wordt georganiseerd door een van de drie verenigingen van de Koepel.

Meer informatie over het webinar
Op 16 september zal vanuit de vereniging EMDR een webinar worden georganiseerd. Dr. Suzy Matthijssen, vice voorzitter van de Vereniging EMDR Nederland, neemt ons mee in de wereld van PTSS. Wat is PTSS eigenlijk en wat is dan complexe PTSS? En is trauma niet hetzelfde als PTSS? Op deze vragen en nog meer krijg je antwoord. Verschillende vormen van traumabehandeling zullen de revue passeren, zodat ook jij beter weet wat de diverse therapieën inhouden.

Daarnaast zal ook aandacht worden besteed aan ideeën die er bestaan over traumabehandeling, zoals dat dissociatie gevaarlijk is, dat we beter van trauma af kunnen blijven en dat intensief behandelen voor veel mensen te zwaar en moeilijk is. Want kloppen die ideeën wel? Zien we je ook op 16 september?

Maak kennis met onze spreker
Suzy Matthijssen,  klinisch psycholoog-psychotherapeut, senior onderzoeker, hoofd en boegbeeld van het Altrecht Academisch Angstcentrum. Daarnaast is ze verbonden aan de Universiteit Utrecht. Suzy is EMDR-supervisor, psychotraumatherapeut NtVP, supervisor VGCt, EFT-therapeut, heeft een NRGD registratie en schrijft Pro Justitia rapportages. Daarbij is ze voorzitter van de internationale EMDR Council en zit ze in de wetenschapscommissie van EMDR Europe. Ze doceert aan de opleidingen tot GZ-psycholoog en Klinisch Psycholoog.

Het webinar is alleen zichtbaar voor leden in de ledenomgeving.