Webinar Evidence based behandelen van verslaving

Datum: 31 januari 2024
Tijd: 12:00 uur
ICS:

Wat zijn de belangrijkste behandelmogelijkheden en basisprincipes bij een verslaving en wanneer is een verwijzing naar de specialistische GGZ gewenst? Op deze vragen krijg je een antwoord tijdens een webinar over het evidence-based behandelen van verslaving. Het webinar is online te volgen en wordt gegeven door Suzanne Florissen en Michiel Boog. Tijdens dit derde webinar van de Koepel voor Effectieve Psychologische Behandelingen komen de volgende onderwerpen aan bod:

1 - Verslaving

  • Wat verstaan we hieronder?

  • Hoe classificeren we?

  • Hoe werkt het?

2 - Evidence-based behandeling van verslaving

  • Motiverende gespreksvoering

  • Cognitieve gedragstherapie

  • Community reïnforcement approach

3 - Wanneer is het goed om te verwijzen?

4 - Verslaving in relatie tot EMDR en schematherapie

Over de sprekers:

Suzanne Florissen is GGZ agogisch werker en cognitief gedragstherapeutisch werker bij Antes. Zij heeft jarenlange ervaring met behandeling in de specialistische verslavingszorg. Zij heeft sinds de start van de Deeltijd Verslaving & Persoonlijkheid (Antes Rotterdam) een belangrijke rol in deze afdeling.

Dr. Michiel Boog is klinisch psycholoog – psychotherapeut. Ook hij werkt al geruime tijd in de specialistische verslavingszorg. Samen met Suzanne werkt hij in de Deeltijd Verslaving & Persoonlijkheid. Verder is hij verbonden aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en de Parnassia Groep Academie en doet onderzoek naar verslaving, persoonlijkheid, trauma en schematherapie.

Dit webinar is het derde in de reeks van drie webinars die worden georganiseerd in samenwerking met de Koepel voor Effectieve Psychologische Behandelingen. Het is geccreditateerd door het Kwaliteitsregister POH-GGZ (2 punten).