21 Nov 2016

Gratis online trainingen voor slaap-, pieker- of stressklachten

Bron - Trimbos-Instituut Artikel

In het kader van de campagne Omgaan met depressie van het ministerie van VWS, die eind september van start ging, biedt het Trimbos-instituut gratis drie nieuwe online klachtgerichte trainingen aan om pieker-, slaap- en stressklachten aan te pakken. 

Piekerklachten, (chronische) slaapproblemen en stressklachten hangen aantoonbaar samen met depressieve klachten. Het zijn ook veelgehoorde klachten, waar mensen vaak mee naar de huisarts gaan. De drie online trainingen zijn te vinden op www.snelbeterinjevel.nl. Sinds de start van de campagne Omgaan met depressie hebben zich al 800 mensen aangemeld via deze website.

Minder stress, Minder piekeren, Beter slapen

De online trainingen onderscheiden zich in meerdere opzichten van andere trainingen. Allereerst hoeven mensen in deze trainingen niet veel te lezen. Het belangrijkste is namelijk: doen. Deelnemers kunnen in de trainingen aan de slag met verschillende praktische oefeningen. De oefeningen zijn ingedeeld in drie tot vier thema’s, bijvoorbeeld de thema’s Anders leren denken, Ontspanning en Energie opladen.

Verder hoeft in de training niet in een vaste volgorde gewerkt te worden. De deelnemers bepalen zelf welke oefeningen ze wanneer doen. Ook is het mogelijk meerdere trainingen tegelijk te volgen. Dit is handig, omdat veel mensen gedurende een periode last hebben van meerdere van de genoemde klachten.

Deelnemers krijgen geen begeleiding. Ze volgen de training zelfstandig. Wel kan iedereen de gratis Snelbeterinjevel Appdownloaden. Deze App biedt Steuntjes om mensen te helpen bij het volhouden van de trainingen.

Campagne Omgaan met depressie

De campagne Omgaan met depressie is een initiatief van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) in samenwerking met de Mental Health Foundation (MHF). Depressie is een veelvoorkomende aandoening die bijna twintig procent van de volwassenen ooit in hun leven treft. Het is niet altijd eenvoudig symptomen van een depressie te herkennen. Op de website omgaanmetdepressie.nl vindt u informatie die kan helpen een depressie te herkennen, erover te praten en iemand met een depressie te helpen.

 

Meer nieuws