Adoptiesensitiviteitstraining voor professionele hulpverleners

Training adoptiesensitiviteit voor professionals

23 April, 6 juni, 10 september en 19 november 2024.

In het reguliere zorgaanbod ontbreekt vaak nog het bewustzijn en de kennis van de gelaagdheid die trauma door afstand en adoptie met zich mee kan brengen voor een geadopteerde. Om het hulpverleningsaanbod voor geadopteerde mensen te vergroten en te verbeteren, biedt INEA adoptiesensitiviteitstrainingen aan zorg- en hulpverleners.

De adoptiesensitiviteitstrainingen van INEA zijn gericht op het delen van kennis, inzicht en verdieping op het thema afstand en adoptie waardoor je als zorgverlener beter hulp kan bieden aan cliënten met een adoptieachtergrond. De trainingen worden altijd gegeven in samenwerking met een adoptiesensitieve professional of erkende GZ psycholoog. Tevens biedt INEA op maat gemaakte interne kennisbijeenkomsten voor zorgorganisaties.

Ontdek tijdens deze training hoe je als zorgverlener adoptiegerelateerd gedrag kunt herkennen, begrijpen en ondersteunen. Concreet leer je:

Begrip voor de complexiteit van adoptie en afstand;

Herkennen en begrijpen van adoptie gerelateerd gedrag en trauma;

Praktische tools voor adoptiesensitieve zorg.

Deze training wordt gegeven voor o.a. zorgprofessionals, zoals jeugdwerkers, praktijkondersteuners, ambulant begeleiders of gedragswetenschappers. Met of zonder ervaring of specialisatie in adoptiezorg.

Deelname is kosteloos! Geef je hier op voor 1 van de trainingen:

https://inea.events/evenement/training-adoptiesensitiviteit-voor-professionals/

Meer nascholingen